Evelien Pullens

 

 

 


Schrijfster in de klas  & kunsteducatie & kinderen en energie

Terug

Hieronder een greep uit enkele enkele projecten op de basisschool: dramalessen, lessen, verhalen in de klas, projecten op de grens van theater en filosofie en bewustwording met kinderen. Ik werk op basisscholen in Utrecht en omgeving via UCK, CU, Art&Sofie en Kunst Centraal.

Peuterkunst

voor peuters van 2-4 jaar


Een beleving is een intieme interactieve voorstelling voor de jonge kinderen in hun eigen groep. De peuters mogen voelen, aaien, verwondering, meehelpen en   meepratenHet vosje Fniksel is zijn staart kwijt. Wat nu? De herhaling en de persoonlijke aandacht geven een veilige eerste ontmoeting met theater. Leerkrachten en ouders worden geinspireerd om met simpele middelen met hun kind poppenspel te spelen. .

 

Woorden in de Wijkvoor groep 3,4,5 van de basisschool
in samenwerking met Kunst CentraalDe leerlingen brengen een bezoek aan de bibliotheek waar ik als schrijfster aanwezig ben.  Veel kinderen lezen mijn boekjes als ze net beginnen met lezen. We hebben een spannend verhaal verzonnen, wat zich afspeelt in de bibliotheek. Er logeert al een tijdje een woordendief actief die woorden uit boeken steelt en ze opeet. De woordendief (een pop) wordt door de kinderen betrapt. Met gevonden woorden uit de wijk helpen de kinderen de boeken te repareren.

Kopje onder 

voor groep 1 en 2 van de basisschool


“Wie is er wel eens onder water geweest? “
. Ik vertel in groep 1/2 een verhaal over een verdrietige blauwe vis met ogen vol tranen die smaken zo zout als de zee. De vis mag niet meedoen met de school omdat hij zijn vriendinnetje heeft opgegeten. Het goudvisje is enkel nog een graat en drijft met het water mee naar de zee. 
 

Workshop Sponspopjes

Van stukjes spons maken de kinderen van BSO de Koekoek mooie vingerpopjes. Zelfs de kleuters kunnen het! Enthousiast plakken ze oogjes, haren, vleugels en knutselen ze attributen. De kinderen spelen een zelfverzonnen verhaal met vlinders, koningen en indianen. 

Waar ik woon, is het oorlog
Ik, de schrijfster, vertelt uit het boek ' Waar ik woon, is het oorlog', een vertelling voor kinderen van 9 jaar en ouder samen met de muzikant Arturo Escalante. Ook voor de onderbouw en de middenbouw vertel ik verhalen en bied ik worshops aan.