Evelien Pullens

   

 

 Meer boeken.....
Overige publicaties en recensies.....
Terug

De vierde dementie en De vijfde dementie
In deze boek over
intuďtie en dementie geef ik aan de hand van vele persoonlijke verhalen en voorbeelden uit mijn eigen leven - mijn moeder heeft Alzheimer- handvatten om een onderliggende boodschap te ontdekken. Wat gebeurt er in de binnenwereld van mensen met dementie en hoe kunnen we daar contact meemaken? Hoe kan je de laatste levensfase begeleiden?
UItgegeven door AnkhHermes

"Pas toen ik contact maakte op een ander niveau begreep mijn moeder wat ik bedoelde en ontspande ze weer. En ik ook." een verzorgster

Jeugdboeken

'Een monster op de markt' is een spannend avontuur voor beginnende lezers wat begint in een dierenwinkel! te bestellen bij Kwintessens.

'Waar ik woon, is het oorlog' is gemaakt voor War Child en vertelt over kinderen in oorlogssituaties. Voor lezertjes van 10 jaar en ouder. Op aanvraag vertel ik samen met een muzikant een verhaal uit het boek.

"Achter in het hok wordt een luik geopend waardoor een oppasser een brok vlees naar binnen gooit. De leeuw loopt er langzaam naar toe en ruikt aan het bloederige rood wat op de grond van het hok ligt. Er flitst een herinnering door mijn hoofd. Op de grond van de straat voor onze flat ligt een grote plas bloed met een kreunende man er midden in.

De leeuw likt aan zijn voedsel. De tong gaat liefdevol over het dode stuk vlees alsof het zijn eigen welp is die hij schoon likt. Dan legt het roofdier zijn poot op het stuk vlees, kijkt me even aan en trekt er dan zacht en teder met zijn tanden een reep vanaf, waar hij op begint te kauwen. 

Razaaan, kom nou. " De anderen zijn al veel verder.Mijn broertje trekt aan mijn jas. Ik loop met hem mee terwijl mijn gedachten blijven hangen bij de gewonden die de soldaten voor ons huis achterlieten. Vanuit het raam zag ik hoe ze de mannen neerschoten en vervolgens schopten. Bloed. Rood. Vlees. Tong."

Dit is een stukje uit het verhaal van Razan uit de Palestijnse gebieden. Naast Razan vertellen ook Aimé (Congo), Flora (Colombia), Milijan(Servie), Bashir (Afghanistan) en Eunice (Oeganda) hun verhaal. Allemaal leven ze in een oorlogsgebied en hebben ze verschrikkelijke dingen meegemaakt. Maar er is er ook plezier en hoop in hun leven.
War Child zet zich over de hele wereld in voor kinderen die zijn getroffen door oorlog. Met creatieve methoden, onderwijs en sport helpen ze de kinderen om hun ervaringen te verwerken, zodat ze iets kunnen maken van hun leven. Lees hun verhalen en zie hoe War Child het verschil maakt, door de oorlog uit een kind te halen.