Evelien Pullens

 

 

 

 

 

Naast mijn opleidingen als dramadocent, met specialisatie poppenspel (1987) en intuītieve ontwikkeling (2003) put ik uit ruime werkervaring als theatermaker, poppenspeelster, dramadocent, interculturele uitwisseling, leraar en coach, reader, healer en schrijfster. 

15 jaar lang maakte ik deel uit van jeugdtheatergroep ‘Maatje 90'. Deze theatergroep verzorgde beeldende voorstellingen en educatie op scholen, in theaters en op festivals. Nu gebruik ik mijn ervaring als poppenspeler en theatermaker bij verhalen in de kring, dramalessen in het basisonderwijs en bij de coaching van leerkrachten.

Sinds 2010 werk ik als leraar intuītieve ontwikkeling aan het Centrum voor Leven en Intuītie, waar ik zelf mijn opleiding volgde tot gediplomeerd healer en reader. Binnen mijn eigen praktijk heb ik me gespecialiseerd in readingen en coaching op het gebied van relatie ouder&kind en dementie.

Als schrijfster ben ik autodidact. In 1995 won ik een prijs bij de Averroës-stichting die bekroond werd met de uitgave van mijn prentenboek Een kamer van krijt. Sinds 2001 schrijf ik jeugdboeken voor uitgeverij Kluitman en Kwintessens. De kracht van mijn werk is een beeldende, emotionele schrijfstijl, bondig en speels. Naast jeugdboeken heb ik enkele artikelen gepubliceerd over intercultureel theater en dans. In 2017 publiceerde ik het het boek De vierde dementie over intuitie en dementie .

Culturele uitwisseling is een grote inspiratiebron voor mijn werk. Sinds 2003 werk ik met regelmaat in India als theatermaker, poppenspeldocent, regisseur en adviseur. 

Sinds mijn moeder Alzheimer heeft, begeef ik me in de wereld van mantelzorg en dementie. Vanuit een persoonlijke betrokkenheid ben ik me ook in mijn werk op deze doelgroep gaan specialiseren. Kijk ook op 4dementie.nl.

Terug